torstai 21. syyskuuta 2017

Aura-punajuurikiusaus

Punajuuren ja aurajuuston liitto saa laulamaan ylistyslauluja! Makuyhdistelmä on niin mainio, että ihmetyttää, miksi tätä ruokaa ei tule tehtyä useammin. Helppo ja mukautuvainenkin se on, kuten kiusaukset ylipäätään. Ruoan voi tehdä lihalla tai ilman, myös erilaisia kasviksia voi lisätä tai jättää pois. Yksinkertaisimmillaan vuoan voi tehdä vaikka pelkästä punajuuresta ja aurasta!

©LK
Ainekset:
  • 4 perunaa
  • 4 punajuurta
  • 400g jauhelihaa
  • 0,5-1 pkt Aurajuustoa
  • n. 1dl kermaa, halutessa
  • oliiviöljyä
  • basilikoa
  • soijakastiketta
  • lihalientä
  • yrttejä maun mukaan (rosmariini, timjami)
  • mustapippuria
  • suolaa

Valmistus:
  • Kuori perunat ja punajuuret ja soittele ne mandoliinilla suikaleiksi. Laita suikaleet kevyesti öljyttyyn vuokaan.
  • Sekoita yhteen pari ruokalusikallista oliiviöljyä, reilu ruokalusikallinen basilikoa sekä yrttejä. Sekoita öljyseos kasvissuikaleiden joukkoon.
  • Paista jauheliha ja mausta se mieleisesti (soijakastiketta, suolaa, lihalientä). Sotke jauheliha kasvissuikaleiden joukkoon.
  • Murustele aurajuustoa mieleinen määrä vuokaan, lisää halutessasi myös reipas loraus kermaa, ja mausta kiusaus vielä tarvittaessa suolalla ja pippurilla. 
  • Paista 200-asteessa noin tunnin verran uunin keski- tai alatasolla.

Anna kiusauksen hieman jäähtyä, jos maltat, ja nauti!

-L

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti